Viherminttu, reseptit

Israelilainen kurkkusalaatti

1 tuore kurkku
1 niippu ruohosipulia
mustapippuria
suolaa
2 dl jogurttia
1 tl minttua
1 tl sinappia

Kurkku pestään ja viipaloidaan kulhoon. Päälle ripistellään mausteita. Sekoitetaan. Joguttiin lisätään sinappia ja minttua ja kastike kaadetaan kurkkuviipaleille.
Ulla Lehtonen, Onnellinen kasvissyöjä - Hyvän olon keittokirja.

Minttukakku

3 dl vahvaa minttuteetä
50 g voita
6 rkl hunajaa
ripaus merisuolaa
1 dl rusinoita
4 dl elonkorjuuvehnäjauhoja
1½ tl soodaa

Tee, voi hunaja, suola ja rusinat kiehautetaan ja seosta jäähdytetään hieman. Muut aineet lisätään joukkoon niin, että sooda kuohuu. Taikina paistetaan matalassa vuoassa.
Ulla Lehtonen, Onnellinen kasvissyöjä - Hyvän olon keittokirja.

Ihana vanhanaikainen omenakakku

200 g keitettyjä perunoita
200 g voita
200 g graham- tai vehnäjauhoja
3 rkl sokeria
1 tl leivinjauhetta

Täytteeksi:
omenasosetta tai hunaja vedessä kiehautettua, mintun lehdillä tai korianterilla maustettua omenaraastetta
kermavaahtoa

Perunat kuoritaan, muhennetaan ja sekoitetaan taikinaksi voin, sokerin, leivinjauheen ja jauhojen kanssa. Taikinasta leivotaan 3-4 pyöreää levyä, jotka paistetaan leivinpaperin päällä hyvässä lämmössä.
Kun levyt ovat jäähtyneet, niiden väliin levitetään omenaa ja halutessa kermavaahtoa. Päällä kermavaahto ei ole välttämätön, vaan pinta voidaan peittää kookoshiutaleilla tai tomusokerilla.
Ulla Lehtonen, Onnellinen kasvissyöjä - Hyvän olon keittokirja.